Tourbeschrijving

Boek nu uw reis om het prachtige regenwoud van Suriname zelf te zien. U kunt gemakkelijk en snel via deze website boeken. Al onze reizen naar Brownsberg en het Stuwmeer hebben 100% vertrekgarantie. Deze trips worden aangeboden op elke woensdag en zaterdag, u kunt kiezen voor alléén een dagtour maar ook voor de tweedaagse tour in combinatie met het stuwmeer ( locatie Ston Island).

Vertrek Dagtour Brownsberg (1 dag)**
100% vertrek woensdag en zaterdag
(op andere dagen, op aanvraag vanaf 2 personen)Inclusief
Maaltijd, Gids, Snacks, fruit en entreegeldenPrijs
€ 65,-  voor 1 dag
Vertrek Dagtour Brownsberg  – Stuwmeer  (2 dagen)
100% vertrek woensdag en zaterdag
(op andere dagen, op aanvraag vanaf 2 personen)Inclusief
Maaltijden, Snacks Gids, Snacks, fruit en entreegelden, korjaal varen, overnachting en vissen Prijs
€ 135,-  voor 2 dagen

De Reis

Wij rijden vanuit Paramaribo via de Kennedy Highway richting Brownsberg. U krijgt van de gids een kleine snack aangeboden tijdens de busrit. De gids zal u vertellen tijdens de rit onder andere  over Suralco, de transmigratiedorpen op Brownweg en de nog niet lang verharde weg naar Atjoni. Eenmaal bij de berg aangekomen wordt deze beklommen door bus of auto. Afhankelijk van de weg, dienen we eventueel een stukje omhoog te lopen, de weg kan namelijk een beetje glibberig zijn wanneer het hard heeft geregend. Eenmaal boven aangekomen, gaan we naar het uitzichtpunt waar u foto’s mag maken van het prachtige uitzicht over het stuwmeer.

Wij maken een wandeling op de berg waarbij u kunt genieten van de prachtige flora en fauna dat Suriname te bieden heeft. De Brownsberg heeft een rijke historie met unieke planten en bomen, de gids zal u alles hierover vertellen. Normaliter dalen wij eerst  naar de Leo-watervallen, voor deze afdaling dient u te beschikken over een redelijke wandelschoen met profiel. Het is niet mogelijk dit te lopen op slippers (afgezien van de lokale man). U mag onder de Leo-val staan en genieten van haar heerlijke water.

Na de Leovallen begeven we ons richting de Irene-vallen, deze afdaling is wat pittiger. Voor degene die het niet kunnen volhouden, die mogen blijven ontspannen bij de Leovallen. De Ireneval wederom een prachtige waterval en wederom mag u weer genieten van het verkoelende water. Nadat wij zijn uitgerust bij de Ireneval begint de beklimming weer van de berg naar het topje. Tijdens deze boswandeling zullen er snacks en voldoende water aanwezig zijn om uw honger en dorst te stillen.

Boven aangekomen staat er een warme maaltijd voor u klaar, wij gaan direct aan tafel, er bestaat de mogelijkheid om u even te douchen of op te frissen. Na de avondmaaltijd mag u nog even genieten van de berg voordat wij aan de afdeling beginnen en ons richting het Stuwmeer verplaatsen. De ééndaagse tourgangers rijden door naar de stad na de tweedaagse tourgangers afgezet te hebben bij het stuwmeer (Ston Island).

Bij het stuwmeer aangekomen, installeren wij ons in de verschillende hutten, deze hutten zijn luxe en hebben allemaal een bed tot zijn of haar beschikking. Voor de avonturiers is er de mogelijkheid om te slapen in (zelf meegenomen) hangmatten, echter voor iedereen staat er een beetje klaar. Nadat wij onszelf geinstalleerd hebben en u een beetje de kans hebt gehad om het schiereiland te verkennen of een lekkere duik genomen te hebben tussen de boomtoppen van het stuwmeer staat de avondmaaltijd voor u klaar.
In de avond vermaken wij ons een beetje met een potje kaarten of elkaar leuke verhalen te vertellen over de dag. Meestal slaapt de groep vroeg, de dag was uitputtend.


De volgende dag mag u lekker uitslapen en wordt u gewekt met een heerlijk ontbijtje. Er staat een rustig programma voor de dag, we gaan lekker een stukje varen op het stuwmeer of u mag zelf varen in kleine korjaaltjes*.

Vandaag gaan de liefhebbers ook vissen op Piranha’s, u zult zien dat u geen échte visser voor hoeft te zijn en hoe snel de Piranha’s bijten (kijk uit voor uw vingers). De lokale bootsman en gids zal u hier veilig in begeleiden en voor u het weet vangt u een stapel Piranha’s.  Na de middagmaaltijd blijven wij ongeveer nog tot 15.00 uur op Ston Island en vervolgens begeven wij ons naar Paramaribo.
Daar zal u rond 17.30 arriveren.

no images were found

U kunt ook een dagtour boeken naar het Stuwmeer (Ston Island), u doet het door dit aan te geven in het boekingsformulier in de sectie: optioneel.

*Alleen in groepen vanaf zes personen word er gemotoriseerd gevaren.